HUR SMELLWELL FUNGERAR

HUR ANVÄNDER JAG SMELLWELL?

SmellWell är påsar som kan läggas i alla typer av skor, väskor eller utrymmen där dålig lukt kan uppstå. Genom att placera en SmellWell i tex skon över natten, tas den dåliga lukten bort och ersätts av en fräsch doft. Ta det gärna som en vana att stoppa SmellWell i arbetsskorna efter arbetsdagen, i träningsskorna efter träningspasset eller i finskorna efter partyt. På så sätt tar SmellWell hand om insidan av dina skor och de håller sig fräscha längre.

HUR LÄNGE HÅLLER SMELLWELL?

SmellWell Original och XL håller i upp till 6 månader, från det att du bryter plasten. Livslängden kan variera beroende på vad de används till. Generellt sätt förkortas livslängden då de används i utrymmen med hög relativ luftfuktighet. Används de i ett par svettiga hockeyhandskar får de jobba hårdare jämfört med i ett par sneakers.

KAN JAG TVÄTTA MINA SMELLWELL?

Nej! SmellWell fungerar som ett naturligt filter som effektivt tar bort den dåliga lukten. Ifall du tycker att dina SmellWell känns lite ofräscha efter en längre tids användning i sunkiga skor? Lägg dem fritt på golvet så att syre kommer åt dem. På så sätt ventileras de och blir betydligt fräschare igen. Har de legat i riktigt blöta skor bildas kristaller i påsen vilket gör att de kan stelna. Du kan lätt bryta sönder kristallerna genom att klämma på påsen så att de återfår sin naturliga konsistens igen samt förmåga att suga upp fukt.

VAD INNERHÅLLER SMELLWELL?

Innehållet består av naturliga salter och absorbenter, tillverkade av förnyelsebara råmaterial som effektivt absorberar fukt och lukt utan bakteriedödande ämnen.  Då fukten absorberas minskar grogrunden för bakterier att växa och skapa en illaluktande miljö. Innehållet är helt ofarligt och dessutom testat i enlighet med REACH-direktivet för konsumentsäkerhet och miljö.

INNEHÅLLER SMELLWELL FTALATER ELLER BIOCIDER?

Nej, SmellWell innehåller varken ftalater eller biocider utan består endast av förnyelsebara absorbenter.

ÄR FÄRGEN SOM ANVÄNDS FÖR ATT TRYCKA MÖNSTRET PÅ PÅSARNA GODKÄND?

Ja, färgen som används har kontrollerats i enlighet med REACH Appendix 1-3 för att säkerställa att den inte innehåller några förbjudna ämnen.

FINNS SMELLWELL MED OLIKA DOFTER?

Nej, det är samma fräscha doft i samtliga SmellWell oavsett design. SmellWellUnscented har ingen doft.

KAN SMELLWELL MOTVERKA NAGELSVAMP?

Nagelsvamp sammanfaller ofta med fotsvamp vilket kan motverkas genom att hålla skorna torra. Lägg SmellWell i skorna då du inte använder dem så absorberar de fukt och håller skorna torra. På så sätt minskar risken för fot- och nagelsvamp.

MOTSVERKAR SMELLWELL FOTSVAMP?

Fotsvamp är särskilt vanligt bland idrottsutövare då de ofta bär täta skor som lätt blir varma och svettiga. Fukten ger en perfekt grogrund för fotsvamp och genom att använda SmellWell kan du förebygga risken för fotsvamp genom att kontinuerligt använda SmellWell för att se till att skorna håller sig torra mellan träningspassen. Detta gäller även för andra yrkesgrupper som bär varma, täta arbetsskor.

VARFÖR LUKTAR SVETT ILLA?

hela kroppen sitter sensorer som känner av kroppstemperatur och signalerar till hjärnan om det är dags att reglera den. Detta görs främst genom att man svettas. Det finns dock två typer av svett – värmesvett och stressvett.

 

Värmesvetten, som exempelvis utsöndras vid träning, kommer från ekrina körtlar och stressvetten från något som kallas apokrina körtlar. Det är ingen större skillnad på svetten som utsöndras, men i regel kan man säga att de apokrina körtlarna (stressvett) producerar mer proteinrik svett – något som bakterier och svamp tycker om att smaska på. Anledningen till att fotsvett är ett sådant stort problem är mestadels för att det bor mer bakterier och svampar i mörka, fuktiga miljöer – exempelvis skor.

 

När bakterierna sedan är mätta utsöndrar de svaveliknande ämnen som för oss människor luktar minst sagt obehagligt. Det SmellWell gör är att ta bort just fukten där bakterier och svampar trivs för att eliminera problemet innan det uppstår.

BETALNING, BESTÄLLNING & LEVERANS

KAN JAG ÄNDRA ELLER TA BORT MIN BESTÄLLNING?

Tyvärr är det svårt att göra ändringar i ordern eller leveransadressen efter att du har gjort din beställning. Vi strävar efter att skicka alla ordrar så fort som möjligt och vårt lager hanterar ordern så tidigt som 15 minuter efter det att de fått den. Om en ändring är nödvändig, kontakta oss så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Bifoga då ditt ordernummer eller mejladressen som användes vid beställningen.

RETUR & BYTE

QUESTION HERE

Answer here

PRODUKTINFORMATION

QUESTION HERE

Answer here

ÖVRIGA FRÅGOR

QUESTION HERE

Answer here