Oavsett om du springer långa eller korta distanser blir skorna varma och svettiga vilket skapar en perfekt grogrund för bakterier. Det är detta som ger upphov till den lukt som de flesta löpare någon gång har upplevt från sina löparskor, även om man varvar mellan flera par skor.

Känner du igen dig?

SmellWell är den moderna och effektiva lösningen mot fuktiga, instängda och illaluktande skor

Förebygger fotsvamp

En naturlig lösning – så funkar den

Till skillnad från andra produkter på marknaden som enbart arbetar för att maskera den dåliga lukten går SmellWell till botten med problemet genom att absorbera fukt och lukt. Dessutom lämnar den en fräsch doft.

SmellWell är en kombination av gamla husmorsknep och ny teknik. Innehållet består av naturliga salter och absorbenter, tillverkade av förnyelsebara råmaterial som effektivt absorberar fukt och lukt. SmellWell innehåller inga bakteriedödande ämnen. Innehållet är helt ofarligt och har testats i enlighet med REACH-direktivet för konsumentsäkerhet och miljö.

Innehållet omsluts av små färgglada tygpåsar. Vilket inte bara gör SmellWell effektiva utan även till ett snyggt tillbehör till dina favoritskor.

Håller skorna fri från fotsvamp

Perfekt till löparskor – motverkar både lukt och fotsvamp

SmellWell är den ultimata lösningen till löparskorna. De små påsarna ser till skorna är fräscha inför varje löprunda!

Under våren är det många som flyttar sig från löpbandet och istället springer ut i naturen. Detta kan bidra till att skorna utsätts för extra mycket fukt. Ett problem som många idrottsmän och idrottskvinnor lider av är fotsvamp. Fotsvampen har en tendens att bildas då man använder fuktiga och varma skor under en längre tid. Genom att använda SmellWell kontinuerligt förebyggs den miljö som fotsvamp trivs i. Påsarna absorberar fukt och bidrar till att hålla skorna torra och fräscha. På så sätt får fotsvampen inte samma grogrund och problemet motverkas.

smellwell förebygger fotsvamp

Ökar livslängden på dina skor

SmellWell kan bidra till att öka livslängden på dina skor.

Genom att alltid ta för vana att lägga en av påsarna i vardera sko efter ett löp- eller träningspass kommer SmellWell kontinuerligt absorbera fukten som bildas. Fukt och vätska kommer då inte hinna samla sig i skorna vilket gör att de känns fräscha betydligt längre. Därmed kan de också användas under en längre tid.

ta bort fotsvamp ur skorna

Frågor och Svar

Hur länge håller SmellWell?

SmellWell Original och XL håller i upp till 6 månader, från det att du bryter plasten. Livslängden kan variera beroende på vad de används till. Generellt sätt förkortas livslängden då de används i utrymmen med hög relativ luftfuktighet.

Kan jag tvätta mina SmellWell?

Nej! SmellWell fungerar som ett naturligt filter som effektivt tar bort den dåliga lukten. Ifall du tycker att dina SmellWell känns lite ofräscha efter en längre tids användning i sunkiga skor, lägg dem fritt på golvet så att syre kommer åt dem. På så sätt ventileras de och blir betydligt fräschare igen. Har de legat i riktigt blöta skor bildas kristaller i påsen vilket gör att de kan stelna. Du kan lätt bryta sönder kristallerna genom att klämma på påsen så att de återfår sin naturliga konsistens igen samt förmåga att absorbera fukt.

Är färgen som används för att trycka mönstret på påsarna godkänd?

Ja, färgen som används har kontrollerats i enlighet med REACH Appendix 1-3 för att säkerställa att den inte innehåller några förbjudna ämnen.

SmellWell håller skorna fräscha och fri från fotsvamp!

KÖP SMELLWELL HÄR