SmellWell tar snabbt och effektivt bort fukten och lukten ur skor och träningsutrustning!

Vi lever i konstant rädsla för den – den fruktansvärda odören – även kallad fotsvett. Men få av oss vet varför den uppstår, hur den kan frodas och framförallt vad man kan göra för att motverka den. Fortsätt läsa och slipp illaluktande fötter och skor!.

För att bena ut detta måste vi först se på var lukten börjar. Många tror att det är vår svett som luktar, men så är inte fallet. När man använder skor trillar minutiösa hudflagor från fötterna av – en skrovmåltid för bakterier och svampar. När dessa bakterier och svampar har ätit klart bildas en biprodukt som sticker i våra näsor och skapar dålig stämning bland de närmaste av vänner. Denna process sker i en fuktig miljö, precis en sådan miljö som finns i exempelvis idrottsskor efter ett träningspass.

Varför svettas vi då? Jo, det är kroppens sätt att justera kroppstemperaturen. I kroppen finns sensorer som hela tiden känner av kroppstemperaturen. Ifall det är varmt ute, eller när vi utför en fysiskt krävande aktivitet, triggas dessa sensorer och signalerar till hjärnan att vi måste sänka temperaturen. Via nervsystemet går det ut en signal till svettkörtlarna att börja utsöndra svett för att på så sätt leda bort värmen från kroppen. Vätska leder som bekant värme mycket mer effektivt än luft och när svett avdunstar från huden tar den med sig kroppens överskottsvärme.

Svettkörtlarna finns över hela kroppen och svetten från dem består till 99% av vatten. Resterande 1% består av olika salter och mineraler från kroppen. Vårt svett luktar alltså inte illa i sig – det är först när bakterier och svampar börjar frossa i hudflagor, fett och protein från vår kropp som odören snart är ett faktum.

 

Biprodukten från dessa bakterier är svavelaktiga ämnen som har en förmåga att förpesta den omgivande miljön med en otrevlig lukt. Illaluktande fötter är inte roligt och som tur är finns olika alternativ på marknaden för att bli av med dålig lukt. Allt från sprayer till doftbollar som ska

Där alternativa metoder sprayar in mer fukt och skapar en mysig miljö för bakterierna går SmellWell direkt på källan till problemet. Med en påse i varje sko vill SmellWell inte bara maskera lukten utan ta bort den helt. SmellWell absorberar fukten och skapar en torr miljö som gör att bakterier flyr långväga och dina skor förblir sådär härligt fräscha.

Gör som mer än 200.000 nöjda kunder i Europa, ring SmellWell på bakterierna och få dem vräkta på nolltid – en påse i varje sko och odören är inte längre marodören.