I lllauktande skor kan få vem som helst att må illa och när skorna i fråga står i hallen hemma så kan det till och med bli lite besvärligt.

Camilla är typen som gärna springer barfota i skorna, hon tycker att hon får en annan känsla och det kan säkert stämma. Men den känslan man får när man böjer sig ner för att knyta sina egna skor är en helt annan.

De så kallade ostbågeskorna är nästintill bannlysta och för det mesta får de stå i förrådet.

Vid det här laget har vi provat allt för att råda bot på ostbågeskorna, maskintvätt, doftspray i mängder, ja en mängd olika saker men för det mesta helt utan resultat.

En gång ostbåge alltid ostbåge trodde vi men för ett tag sedan blev vi tipsade om SmellWell med inställningen: Okej, låt oss testa men vi förväntar oss inte underverk, så döm om vår förvåning när odören försvann och förblev borta.

Halleluja moment är bara förnamnet, innehållet i påsarna suger till sig fukt och neutraliserar ph-balansen, vilket ger resultatet att det blir en miljö där bakterier helt enkelt inte trivs. Hur smart som helst!

Så nu har ostbågeskorna fått flyttat in i hallen igen.

Det fina är att de även går att lägga i gympapåsen, vid benskydd, skidpjäxan eller andra idrottsrelaterade prylar som lätt samlar till sig en illa doftande lukt.

/Johan

Texten kommer från bloggen Emring & Järlmo och skriven av Johan Järlmo