Att komma i gång med träningen och skapa en kropp vi är nöjda med kan vara svårt. Vi vet ju om att träning är bra för oss, men likväl kan det vara riktigt svårt att motivera sig själv att komma igång. Ibland känns det bara som att startsteget är för långt; vilka kläder skall jag ha på mig, vilka skor, vad skall jag träna och var skall jag vara någonstans? Man skjuter det på framtiden; jag börjar i morgon istället…

Hur ska man då hitta motivationen att faktiskt starta?

SmellWell Löparinspiration
  • Knepet är att göra det så enkelt som möjligt. Börja med att bara ta dig utomhus. Börja lugnt. Det är den träningen som blir av som räknas. En kort runda i dag och sen ha energi för en ny dagen efter, är så mycket bättre än att köra ett tokjobbigt pass och sen helt tappa lusten. Form tar tid att bygga upp och det gäller att hålla igång under tid. Så låt det ta tid och bygg upp långsamt. Då ökar chansen att du fortsätter att hålla igång.
  • Att boka upp med en vän att ni tränar tillsammans är ytterligare ett knep. Känns ju taskigt att lämna vännen i sticket och inte dyka upp. Dessutom blir träningen roligare när man har någon att samtidigt prata bort tiden med.
  • Skaffa ett par hörlurar till din telefon och lyssna på podcasts, böcker eller skön musik. Då får hjärnan något annat att tänka på och det är lättare att hålla igång.

Många associerar träning till att det måste vara löpning eller styrketräning. Men det finns så mycket mer. En rask promenad är kanon, sen kan man lägga till löpning successivt om man önskar. Att bara se till att komma ut och röra på dig, det är det viktigaste som start. Tänk på att det kan vara på vilken plats som helst. Kanske har du en riktigt favoritplats? Börja din träning där, på en plats du gillar och känner dig trygg på.

Låt det vara enkelt. Många hakar upp sig på att det måste vara speciella kläder och utrustning. Men både promenader och löpning är billiga sätt att träna på. Det räcker med en enkel överdel, byxor och ett par sköna skor. Så enkelt är det. Låt målet med träningen vara att den höjer din puls. Resten spelar mindre roll. Efter ett tag får du igång svettproduktionen, vilket är bra. Det är kroppens sätt att reglera värmen på.

Nu finns det inga ursäkter kvar, det är bara att komma i gång med din träning. Du kommer må så mycket bättre!

SmellWell Löparinspiration

Photos via @sprallice (IG) / @johansjolinocr (FB)

OM PRODUKTEN