Livet som hockey mamma

Är så tacksam och glad över att mina barn spelar hockey. Det gör att de är fysiskt aktiva och svettas några gånger i veckan. De får vara en del av ett lag. Teamkänslan byggs och de verkar verkligen trivas. Några av lagkamraterna har blivit vänner som de umgås med även utanför hockeyrinken. För mig är det också kul för det är en härlig sammanhållning bland föräldrarna. Vi stöttar varandra och hjälps åt för att skapa bra förutsättningar för laget. Men sen finns det ju några nackdelar med att det var just hockey som barnen valde:

  • Det är kallt att stå i ishallen och titta när de tränar och spelar match.
  • Mycket utrustning som behövs, vilket blir dyrt.
  • Alltså har ni luktat på hockeyhandskar och skridskor…. Fy säger jag bara…

Men fördelarna överväger ändå nackdelarna och jag har lärt mig tackla nackdelarna relativt bra med åren.

Livet som hockey mamma

Lager på lager i klädväg och väldigt många lager 🙂 . Då går det ganska bra. Sen får man hoppa och röra på sig lite emellanåt. Desto äldre barnen blir, desto mindre behöver jag hänga i ishallen varje träning. Ibland kan jag sticka ut och gå eller springa lite, medan de tränar.

Det där med dyr utrustning är svårare att göra något åt. Ibland fixar vi bytardagar i klubben där man har möjlighet att hitta bra saker ibland. Är man där tidigt kan man ha tur att göra fynd, det är riktigt bra och kan hålla kostnaderna nere något.

Sen var det den där lukten. I början testade jag allt möjligt, men stanken försvann bara inte. En annan mamma i klubben hade köpt SmellWell och tipsade om det. Jag var riktigt skeptisk i början, men tänkte att det var värt ett test ändå. Slängde in en SmellWell i varje skridsko och i hockeyhandskarna. Sen glömde jag av det tills det var dags för nästa träning och blev så förvånad. Det luktade faktiskt riktigt bra nu. Inget annat jag hade testat hade ju fungerat, men SmellWell gjorde verkligen skillnad. Nu har vi alltid med ett gäng SmellWell i Hockeyväskan, redo att lägga i handskarna och skridskorna efter träning och match.

Livet som hockeymamma är rätt okey ändå :-)

SmellWell Ishockey