Hur gör man för att till fullo uppleva en resa? Vilket är det bästa sättet för att verkligen använda och alla sina sinnen… Att ta in det vi ser och lägga till dofter, känslor och smaker

Konsten att resa

Featuring our ambassadors @jliliol / @mumsfilibaba / @aliaheichinger

Tänk dig att du är ute och reser på egen hand, hur svårt och läskigt det än kan upplevas – börja med att stänga av din telefon – du kommer inte att ångra dig. Ok, när det är gjort, vad gör du då?

Starta en konversation (även om det känns obekvämt). Sträck på dig, var modig och ta chansen – vem vet, du kanske träffar en ny ”bästa vän”.  Det enda du kan vara säker på, är att du aldrig kommer träffa några nya vänner om du inte vågar öppna dig för nya bekantskaper – framförallt inte på din solo-resa.

Om du tycker att någon eller en grupp människor ser trevliga ut, presentera dig själv och påbörja en konversation. En bra start är kan vara “var kommer du/ni ifrån?”. Det kan kännas obekvämt men ärligt talat, vad är det värsta som kan hända? Vill de inte prata med dig så kan du gå därifrån och vara ganska säker på att du aldrig kommer se dem igen. Tänk istället på hur det kan gå om de är supertrevliga och gärna vill lära känna dig! Kanske kommer du att bli inbjuden på surfingturen de skall göra nästa dag, istället för att vandra runt på egen hand.

Tänk vilka äventyr du kan få vara med om bara genom att stiga utanför din ”comfort zone”… Oavsett om det handlar om att smaka på lokala specialiteter, som friterade syrsor, i Thailand; Säga hej till en främling som sitter i en park, stanna till vid en plats på kartan som du aldrig hört talas om eller att fullständigt gå vilse. Det kan sluta som ditt livs äventyr och det vill du väl inte gå miste om?

“Res tillräckligt långt, träffa dig själv.” – David Mitchell, Cloud Atlas
Det finns en magisk kraft i att resa – inte minst på egen hand. Att våga kasta sig ut och tappa fotfästet för en stund… Se saker med nya ögon, lyssna, känn dofter och smaker, känn sanden mellan tårna eller varma stenar under dina bara fötter. Att våga – och på allvar ta in – kan vara fantastiskt och kan öka ditt självförtroende. Var en resenär, inte en turist. Det är egentligen inte samma sak, för en resenär upplever och engagerar sig i en kultur.

Att resa är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om sig själv och om världen runt omkring. När du planerar en resa, tänk på det som en upplevelse och förvänta dig det oväntade. Res – och kasta dig ut! Gör det bara, gör det för dig själv, för att du vill och för att du är värd det!

Packa rätt…
Vad du skall packa ner beror förstås på vart du skall resa och hur länge du skall vara borta men den gyllene regeln är att packa hälften så mycket kläder som du hade tänkt dig och dubbelt så mycket pengar. Har du pengar över när du skall hem så löser du problemet genom att skänka den lokala valutan till någon hemlös på gatan.

Stressa inte om du glömt något, se det som ett äventyr och köp något i en lokal butik. Följ länken till vår kompletta packlista men glöm framför allt inte; Pass, pengar, huvudvärkstabletter och SmellWell! Det finns ingen bättre känsla än att alltid ha ett par torra fräscha skor ta fram när man är på språng!