SmellWell är en genialisk innovation som snabbt och effektivt tar bort fukten och lukten ur barfotaskorna

Illaluktande barfotaskor hör sommaren till – inte minst för alla dem som väljer att springa barfota i löparskorna. En bidragande orsak till att skorna luktar är att fukten i kombination med smuts, döda hudceller och värme skapar en perfekt grogrund för bakterier och dålig lukt. Lägg SmellWell i skorna över natten för att torka upp den naturliga fukten så minskar även lukten och du vaknar till torra och fräscha skor!

Initiativtagaren är Vincent Schaffler som började utveckla produkten då han tröttnade på dottern Hannahs illaluktande fotbollsskor. Efter att ha testat en rad olika produkter – utan att bli av med lukten, tog Vincent saken i egna händer. ”Det är klart att det finns en lösning – jag måste bara komma på den”.

Efter två års utveckling lanserades SmellWell på den svenska marknaden i augusti 2014. “Sedan dess har vi sålt över 300 000 par i Sverige och på export”, berättar Ammi Schaffler VD för SmellWell. “Positiva kommentarer från nöjda kunder strömmar in och vi har inte haft en enda reklamation under 2015”, fortsätter hon.

En naturlig lösning – så funkar den
SmellWell är små färgglada tygpåsar med ett naturligt innehåll, utan bakteriedödande ämnen, som fungerar genom att absorbera fukt och därmed effektivt ta bort dålig lukt. Lägg påsarna i skorna över natten och låt dem arbeta bort såväl fukten som lukten. Efter en till ett par dagars användning är skorna fräschare än du kunnat föreställa dig. Produkten är testad i enlighet med REACH och är fri från biocider.

Hållbarheten är ca 3-4 månader och det rekommenderade försäljningspriset i butik är 89 kr.

Snygg och effektiv – passar allt och alla
Oavsett ålder eller kön så finns det en snygg design som tilltalar. Användningsområdet är brett och SmellWell passar lika bra till arbetsskorna som i idrottsutrustningar men även rakt ner i träningsväskan. SmellWell finns i 6 olika designs och alla har samma fräscha doft.

Var rädd om dina fötter – vårda dina skor
Idag säljs produkten med framgång av ett stort antal fotvårdsterapeuter. Enligt många av dem är fotsvamp ett vanligt förekommande och ofta återkommande problem, inte minst bland dem som använder täta arbetsskor. En bidragande orsak till att problemen uppstår är fukt. Många fotvårdsterapeuter rekommenderar därför SmellWell för den som vill hålla skorna torra och därmed förebygga uppkomsten av fotsvamp. ”Ännu en anledning till att använda SmellWell”, avlutar Ammi.