Hur du håller dig i form under julledigheten

Julen är en fantastisk tid med god mat, gemenskap och värme. Få månader under året är lika mysiga och stämningsfulla som december. Men de flesta känner till baksidan. Efter otaliga mängder julmat, lussebullar och julmust är det lätt att extra kilon kommer på besök. Det är ”julklappen” de flesta helst vill slippa. Genom snabba och enkla träningsaktiviteter kan du hålla vikten i schack, utan att behöva springa ut i vinterkyla och mörker. Här ger vi dig 3 riktigt bra träningstips för att hålla kroppen i form.

Hur du håller dig i form under julledigheten

Styrketräning – hemma
Många tror att styrketräning enbart kan utföras med vikter på gymmet – men det stämmer inte. Är syftet att hålla extra kilon borta eller få upp flåset, fungerar träning i hemmet lika bra. Det räcker egentligen med ett par allsidiga övningar några gånger i veckan för att bränna fler kalorier. Satsa på övningar som både ger styrka och puls, till exempel:

 

  • Burpees, vilket involverar hela kroppen och garanterat sätter musklerna i arbete.
  • Knäböj, vilket ger lår och sätesmuskulaturen en riktig utmaning.
  • Armhävningar, både breda och smala för att ge både bröst och axlar träning.
  • Plankan, vilket betraktas som den bästa magövningen av flera träningsexperter.

 

Promenera eller jogga
Raska promenader är ett effektivt sätt att bränna kalorier på. När det dessutom är snö ute ges extra motstånd och förbränningen blir mer effektiv. Gå 30 minuter fyra gånger i veckan. Du kommer snabbt att märka skillnad.

Hur du håller dig i form under julledigheten

På vintern går det också utmärkt att ta på sig skor och jogga. Se till att underlaget är saltat för att undvika halkningsolyckor. Tycker du att det är för kallt kan du testa löpning i intervaller. Då får du snabbt upp värmen och du bränner fler kalorier på kortare tid.

 

Tänk på att under vintern blir träningskläder och träningsskor väldigt fuktiga. För att hålla produkterna fräscha och ovälkomna odörer borta är det en bra idé att använda luktborttagare. SmellWell är en effektiv produkt som du enkelt placerar i dina skor.

 

Med de här tipsen blir det en väldigt fröjdefull jul!