Hur använder jag SmellWell?
SmellWell är påsar som kan läggas i alla typer av skor, väskor eller utrymmen där dålig lukt kan uppstå. Genom att placera en SmellWell över natten tas den dåliga lukten bort och ersätts av en fräsch doft.

Hur länge håller SmellWell?
– SmellWell håller cirka 3-4 månader från det att du bryter plasten. Livslängden kan variera beroende på vad de används till. Generellt sätt förkortas livslängden då de används i utrymmen med hög relativ luftfuktighet. Används de i ett par svettiga hockeyhandskar får de jobba hårdare jämfört med i ett par sneakers.

Kan jag tvätta mina SmellWell?
– Nej! SmellWell fungerar som ett naturligt filter som effektivt tar bort den dåliga lukten. Ifall de luktar unket efter ett en tids användning rekommenderar vi att du lägger dem exempelvis på golvet så att syre kommer till ordentligt. På så sätt blir dina SmellWell snart fräscha igen!

Innehåller SmellWell bakteriedödande ämnen?
– Nej, SmellWell innehåller inga bakteriedödande ämnen. Det är det naturliga innehållets egenskaper som bidrar till att den dåliga lukten försvinner.

Innehåller SmellWell ftalater eller biocider?
– Nej, SmellWell innehåller varken ftalater eller biocider utan består endast av förnyelsebara absorbenter.

Är färgen som används för att trycka mönstret på påsarna godkänd?
– Ja, färgen som används har kontrollerats i enlighet med REACH Appendix 1-3 för att säkerställa att den inte innehåller några förbjudna ämnen.

Finns SmellWell med olika dofter?
– Nej, det är samma doft i samtliga SmellWell oavsett design.

Varför luktar svett illa?
På hela kroppen sitter sensorer som känner av kroppstemperatur och signalerar till hjärnan om det är dags att reglera den. Detta görs främst genom att man svettas. Det finns dock två typer av svett – värmesvett och stressvett.

Värmesvetten, som exempelvis utsöndras vid träning, kommer från ekrina körtlar och stressvetten från något som kalls apokrina körtlar. Det är inte enorm skillnad på svetten som utsöndras men i regel kan man säga att de apokrina körtlarna (stressvett) producerar mer proteinrik svett – något som bakterier och svamp tycker om att smaska på. Anledningen till att fotsvett är ett sådant stort problem är mestadels för att det bor mer bakterier och svampar i mörka, fuktiga miljöer – exempelvis skor.

När bakterierna sedan är mätta utsöndrar de svaveliknande ämnen som för oss människor luktar minst sagt obehagligt. Det SmellWell gör är att ta bort just fukten där bakterier och svampar trivs för att eliminera problemet innan det uppstår.