Sommaren är den perfekta tiden för att åka skateboard. Men vad är det som gör skateboarding så speciellt? Här får du några anledningar till att ge dig ut och uppleva skateboardandets magi…

  1. Skateboarding som träning

Javisst! Att åka skateboard kan innebära vissa risker, om du tänker på skrapade knän eller armbågar, men att åka skateboard är också perfekt träning – på flera olika sätt. Först och främst gäller det förstås att hålla balansen. Är du nybörjare så kan du lära dig grunderna i att åka skateboard genom att följa länken. När du kämpar med balansen så jobbar du med din ”core” – d v s bålstyrkan vilket är superviktigt för att hålla hela kroppen i form. Dessutom är det bra träning för benen. Åker du en längre sträcka under en dag så kommer det garanterat att kännas i benen.

  1. Skateboarding för att träffa vänner

Att hänga vid skateboardrampen eller parken är ett säkert sätt att träffa andra likasinnade. Det är lätt att komma i kontakt när man delar samma passion – i det här fallet att åka skateboard. Det är ett enkelt sätt att starta en konversation och det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur bra du är.  Sen är det förstås roligare att köra tillsammans med en grupp än att köra ensam.

  1. Skateboarding för att öka självförtroendet

För att lära sig ett nytt trick gäller det att öva, om och om igen, och inte ge upp! När du slutligen lyckas är känslan magisk! Du känner dig speciell och inser att allt är möjligt – bara man är tillräckligt envis och inte ger upp! Nu vill man lära sig mer – fortsätta att öva och tänja på gränserna… När vi lyckas växer vi och självförtroendet stiger – det är en stark nyckel till framgång. Det låter kanske överdrivet men om du upplevt den här känslan en gång vet du hur kraftfull den är.

  1. Skateboarding för att ha kul

Det finns många skäl att åka skateboard, men glöm aldrig vad det egentligen handlar om – att ha kul! Häng med kompisar, testa nya trick, skratta, utmana dig själv och dina gränser. Det du inte klarar idag kanske du klarar imorgon! Enjoy the moment!

Var rädd om dig – och din näsa…

Eftersom alla skateboardåkare kraschar då och då så behöver du självklart skydda dig! Triple 8, är den amerikanska distributören av SmellWell och det ledande varumärket när det gäller skydd för ”actionsports”. De rekommenderar att du använder hjälm, knä-, handleds- och armbågsskydd. De sponsrar ett globalt team med skateboardåkare; Elliot Sloan, Mitchie Brusco, Pierre Luc Gagnon, Paul Luc Ronchetti och Kisa Nakamura. Skydden kan lukta fruktansvärt illa men SmellWell torkar upp fukten och lukten och på så sätt skyddar du inte bara kroppen utan även näsan! 😊