Aloha Från Bali

Surfresa till Bali!

Det är en perfekt ö att resa runt på. Detta är vår andra resa hit och vi skulle kunna åka hit hur många gånger som helst. Här finns surfingen, den veganska/vegetariska underbar maten, vädret, äventyren och mycket mer. Det vi startade med på Bali denna gången var Lapoint.

Lapoint är ett perfekt ställe att stanna på om man vill lära sig surfa (eller om man redan kan), lära känna nytt folk och bara ha en bra vistelse.

Lapoint Bali

I torsdags var det ”layday” vilket betyder att det inte är någon surflektion, utan man får göra vad man vill hela dagen. Det fanns några turer man kunde skriva upp sig på och vi skrev upp oss på att gå upp för vulkanen Mount Batur.

01.20 satte vi larmet på och 01.45 gick bilen mot Mount Batur. Bilturen tog ca.2 timmar och vi var hur trötta som helst. Vi hade tagit på oss bra med kläder och var redo! Väl där så var det flera grupper som också skulle upp, men vi från Lapoint var bara 13 stycken. Vi fick alla varsin ficklampa och sen började vi gå.

Mount Batur Bali

Herregud, det lutade nästan i 90 grader hela vägen upp!! Tur nog tog vi några korta pauser för att dricka vatten och ta av sig lite kläder. Längesen jag svettades så mycket!

Det var ganska läskigt att gå upp när det var kolsvart ute, vi gick på en smal väg och man såg att det sluttade rätt ner åt sidorna, men inte hur långt upp man var. Efter cirka 2 timmar var vi äntligen uppe! Väl uppe så blåste det mycket och var riktigt riktigt kallt!! Där satt vi och väntade på frukost och att solen skulle gå upp. Jag trodde seriöst att jag skulle frysa ihjäl, så kallt var det!

Mount Batur Bali

Efter 1,5 timme så såg vi fortfarande ingenting för det var så molnigt, så vi bestämde oss för att gå ner. Efter en liten stund började alla skrika “omg” och gud vad fint det var! Molnen försvann och utsikten var fantastisk!

Efter att ha gått upp för den 1717 meter höga aktiva vulkanen, så var vi påväg neråt igen. På vägen ner kunde vi känna värmen från kratern, det behövdes efter kylan på toppen. När vi kommit ner åkte vi till varma källor där vi badade lite innan vi åkte hem igen.

SmellWell I Skor Bali

Det var en jobbigt tur, helt klart värt det! När vi sedan tog av oss skorna hemma hade vi extremt mycket vulkansand i och gott luktade de inte heller. Så perfekt att jag tog med mig ett par SmellWell!

Nu har vi avslutat första veckan på semestern och mer äventyr väntar!

Besök gärna min blogg “emyleufstedt.blogg.no” och @emyleufstedt på instagram för att se fler bilder från vår resa!

Frukost I Bali